De 22e Zilveren Turfloop

De 22e Zilveren Turfloop heeft plaatsgevonden op zondag 4 november 2012. De weergoden waren de organisatie en de lopers gunstig gezind. Het was uitstekend loopweer; niet teveel wind en een lekkere frisse temperatuur. De deelnemers aan de 5 km, 10 km of 16,1 km beleefden dan ook een mooie loopochtend. Ook de kinderen, die deelnamen aan de RABO kinderloop hadden het naar hun zin.

Ruim 1660 deelnemers volbrachten de afstand, waarvoor ze hadden ingeschreven, waarmee het record aantal deelnemers van 2011 nog met enkele tientallen werd overtroffen. De organisatie kreeg talrijke complimenten over uitstekende organisatie van de loop. In dit verband mogen de inspanningen van de ruim 150 vrijwilligers die hebben meegewerkt, onder wie de vrijwilligers van het Zorgenzekerheid Circuit, niet onvermeld blijven.

Kijk voor foto's van het evenement op sportinbeeld.com

Uitslag RABO Kinderloop

Kinderen t/m 12 jaar konden deelnemen aan een loop over ongeveer 1 km. De belangstelling was groot. Er deden ruim 220 kinderen mee in 4 categorien. Hieronder de tijden en namen van de snelste drie lopers in iedere categorie. Alle kinderen kregen een medaille en de winnaars een beker.

Bij de jongens 10 t/m 12 werd Jordy van Eijk eerste, Rohan Jankie tweede en Sjoerd Polder eindigde op de derde plaats. Bij de meisjes 10 t/m 12 jaar werd Susan van Rijn eerste, Lisa van Neck werd tweede en Babette Veenbrink eindigde op de derde plaats. Bij de jongens t/m 9 jaar werd Mika Samson eerste, Jelmer Hendrix werd tweede en er was een gedeelde derde plaats: Rens Altorf, Patrick Burger en Stijn Hooyman Bij de meisjes t/m 9 jaar werd Suus Altorf eerste, Amber Andriessen werd tweede, en de derde plaats was voor Mandy Duinkerken.

Uitslag businesloop.

Aan de businessloop werd deelgenomen door 23 team van bedrijven en organisaties uit de regio. Een businessteam bestaat uit vier tot zeven lopers, zowel mannen als vrouwen. Teams konden meedoen op de 5 km of de 10 km. De teamtijd wordt bepaald door de tijden van de snelste vier lopers uit een team op te tellen. De tijden van de individuele lopers zijn te vinden via de link onder Individuele Uitslagen hieronder

Teamuitslag 10 km
TeamtijdBedrijfPlaats
02:41:31Ons Tweede Thuis 11
02:45:18HVR Bouw2
02:50:02PK Sport 13

 

De winnaar van de 10km businessloop is dus niet HVR Bouw, zoals eerder bekend werd gemaakt en gepubliceerd, maar Ons Tweede Thuis 1. De reden voor deze corrrectie is, dat een loper van Ons Tweede Thuis 1 niet bleek meegeteld in het businessklassement. Onderzoek heeft uitgewezen, dat de fout niet bij het team lag, maar bij de organisatie. De organisatie heeft daarom de uitslag gecorrigeerd en biedt haar verontschuldigingen aan voor de gemaakte fout.

Andere Uitslagen

Klik op de volgende link voor de genoemde uitslage

Businessloop totaal 5km, 10 km

Uitslagen 5 km, 10km en 16,1 km Zilveren Turfloop 2012

Bij eventuele fouten in de uitslag, meld deze via correctieformulier