De 23e Zilveren Turfloop

De 23e Zilveren Turfloop heeft plaatsgevonden op zondag 3 november 2013. Er was weer een groot aantal lopers uit de regio en van ver daarbuiten op het evenement afgekomen. Dat de Zilveren Turfloop onderdeel is van het Zorg&Zekerheidcircuit heeft daarop een positieve invloed. De weergoden waren de organisatie en de lopers echter minder gunstig gezind. Na een aantal jaren met optimaal loopweer, werd nu iedereen er bij bepaald, dat in Nederland geen garanties bestaan voor goed weer, zeker niet in november. De deelnemers aan de 5 km, 10 km of 16,1 km beleefden dan ook een natte loopochtend. Voor de kinderen, die deelnamen aan de RABO kinderloop viel het echter nog mee.

Bijna zestienhonderd volwassenen volbrachten de 5 km, 10 km of 16,1 km, waarmee het aantal deelnemers van het topjaar 2012 ruim werd overtroffen. Bovendien deden nog bijna 300 kinderen mee aan de Rabo Kinderloop. De ZTL-commissie had de organisatie goed voor elkaar, mede door de inspanningen van ruim 150 vrijwilligers, onder wie ook vrijwilligers van het ZorgenZekerheid Circuit.

De Zilveren Turfloop 2013 in beeld

Van de Turfloop zijn veel beelden te zien. Er is een filmpje op Youtube gezet door Willem Bast. Er zijn foto's van Rob Werkhoven Sportfotografie . Verder foto's van Leo Honkoop en van Mart van Gijsel.

Uitslag RABO Kinderloop

Kinderen t/m 12 jaar konden deelnemen aan een loop over ongeveer 1 km. De belangstelling was hier ook weer groter dan vorig jaar. Er deden bijna 300 kinderen mee in 6 categorien. Hieronder de tijden en namen van de snelste drie lopers in iedere categorie. Alle kinderen kregen een medaille en de winnaars een beker.

De eerste plaatsen waren voor:

Categorie1e2e3e
Jongens 10 t/m 12 jaarJordy van EijkThijs AndriessenBart Koopmans
Meisjes 10 t/m 12 jaar Paulien Idema M. Duinkerken Sindy de Bruyn
Jongens 7 t/m 9 jaar Rens Altorf Ole Schnieders Matteo Auciello en Patrick Burger
Meisjes 7 t/m 9 jaar Suus Altorf Jasmijn Bloemenheuvel Amber Andriessen
Jongens 4 t/m 6 jaar Florian Bloemenheuvel Jelle Verdonk Ruben Blankenstijn
Meisjes 4 t/m 6 jaar Roos Dinant Wendy de Bruynstartnummer 59 (geen formulier)

Uitslag businesloop.

Aan de businessloop werd deelgenomen door 28 team van bedrijven en organisaties uit de regio. Hier eindigden weer de bekende namen in de top van het klassement. De teamtijd wordt bepaald door de tijden van de snelste vier lopers uit een team op te tellen.

Teamuitslag 10 km
TeamtijdBedrijfPlaats
02:39:02PK Sport 11
02:42:53Ons Tweede Thuis 12
02:49:18Veenlanden College 13
 

Kijk hier voor de Totaal uitslag Businessloop

Andere Uitslagen

Klik op de volgende link voor de genoemde uitslagen

Uitslagen 5 km, 10km en 16,1 km Zilveren Turfloop 2013

Bij eventuele fouten in de uitslag, meld deze via correctieformulier