De 25e Zilveren Turfloop

De 25e Turfloop heeft plaatsgevonden op zondag 1 november. Na een mistig begin liet het weer zich van zijn beste kant zien en finishten de lopers in de stralende zon; wind was er nauwelijks. Ideale omstandigheden dus, die van deze lustrumloop één groot feest maakten. Er was weer een groot aantal lopers uit de wijde omtrek naar Mijdrecht gekomen, maar het door de organisatie gestelde doel van 2500 lopers bleek niet realistisch. Er waren ongeveer 1600 deelnemers, van wie 1313 aan de prestatielopen en ongeveer 300 kinderen aan de GeZZinsloop.

De Zilveren Turfloop 2015 in beeld

Mooie finishfoto's gemaakt door SportinBeeld.com zijn te bekijken en te bestellen.

Op YouTube staat een finishfilmpje van de finish van de verschillende onderdelen van de Zilveren Turfloop De tijd in beeld is de tijd voor de 10 km; voor de 5 km moet je er 10 minuten afhalen en voor de 16,1 km 15 minuten.

Meer beelden zijn te vinden in een foto-impressie met een greep uit foto's geschoten door SportinBeeld.com, Ellen Quack, Mart van Gijsel, Jim van Keulen, Susan van Keulen en Peter van Teeffelen. Er zijn nog veel meer foto's gemaakt. Als je geïnteresseerd bent in een foto, geef je startnummer door aan info@zilverenturfloop.nl en we zullen kijken of er een foto van je is.

Uitslagen Prestatielopen

De 5 km bij de dames werd gewonnen door Lisan Duijvestijn van AV Olympus'70 in 18 minuten 39 seconden; tweede werd Vanesse van Voskuilen van AV'47 (19:37) en derde was Fiona Luzac van HRR(19:49). Bij de heren 5 km was Jeroen Habers van AV De Spartaan de snelste in 16 minuut 18 seconden, gevolgd door Davey Kaak, eveneens van AV De Spartaan, in 16:33 en Remco Boucher van AV De Haarlemmermeer in 16:39.

De 10km dames werd met een flinke voorsprong gewonnen door Marlies Jongerius van AV Olympus'70 in 36:38; tweede was Erica Belandi van AV Aalsmeer in 38:53; en derde Teruska Llasaca-Takacs van WZK/TRI TEAM Wassenaar in 42:10. Bij de heren op de 10km waren de verschillen tussen de lopers wat kleiner. Hier werd Saïd Kanfaoui van AV Gouda eerste in 32:48; Amanuel Legesse van AV Haarlemmermeer werd tweede in 33:01; en Edgard Cremers van Leiden Athletiek derde in 33:14.

Bij de 16,1 km dames was de eerste plaats voor Mariska Visser uit Nieuwveen in 1:06:18, gevolgd door Nanda Clarisse van Running 2000 in 1:06:36 en Annalies Harkes van AV'47 in 1:12:34. Bij de heren op deze afstand werd de strijd om de eerste plaats geleverd door Wilfred Verhagen van Running 2000 en Michael Woerden van De Veenlopers, die in het voordeel van Wilfred Verhagen werd beslist in 0:56:49. Michael Woerden volgde kort daarop in 0:57:29. John van Dijk van AKU werd derde in 0:58:47.

De volledige uitslagen van de individuele afstanden zijn te vinden op de site van ZorgenZekerheidscircuit. Klik hiervoor op de volgende link Uitslagen 5km, 10km, 16,1km

Uitslag RABO GeZZinsloop

De RABO GeZZinsloop voor kinderen van 4 t/m 12 jaar krijgt steeds meer bekendheid. Niet alleen uit de Ronde Venen, maar tot uit Almere, Wassenaar en Wateringen kwamen deelnemertjes. Alle 303 deelnemende kinderen ontvingen een medaille. De eerste plaatsen waren voor:

Categorie1e2e3e
Jongens 10 t/m 12 jaar Zakaria Kamfaoui Niels Schoonderbeek Kyran Biesheuvel
Meisjes 10 t/m 12 jaar Jasmijn Bloemheuvel Jasmijn Wiegmans Nathalie Hofstee
Jongens 7 t/m 9 jaar Enzo Yntema Sven Wolvers Peter Idema
Meisjes 7 t/m 9 jaar Fenna Schneider Esmee Mering Catlyn Groot
Jongens 4 t/m 6 jaar Luuk Boutkan Milan v.d Tang Cayden Zitvast
Meisjes 4 t/m 6 jaar Noa Boutkan Lilian Groot Danae Haspels

Uitslagen van de Scholieren Challenge en Businessloop

Aan de Scholieren Challenge, een nieuw onderdeel van de ZTL, werd deelgenomen door 7 teams uit het voortgezet onderwijs. Deze teams liepen de 5km. De eerste drie plaatsen waren voor: 1. VLC-jongens; 2. VLC 2e/3e klas; 3. VLC BC1. Hier is de totaaluitslag.

Bij de businessloop waren weer de bekende teams aanwezig. Op de 5km waren de winnende teams: 1. HVR bouw; 2. Multifill 2; 3. Multifill 1. Op de 10 km: 1. Ons tweede thuis 1; 2. A-side media; 3. VLC 2.
Hier is de totaaluitslag.

Hoogvliegers: een goed doel

Het goede doel voor 2015 is het werk van de stichting Hoogvliegers. Deze stichting laat zieke en gehandicapte kinderen van 6 t/m 17 jaar een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven: zelf een vliegtuig besturen. Deze stichting is o.a. actief in de De Ronde Venen. Zie ook Stichting Hoogvliegers. Tijdens de prijsuitreiking van de Rabo GeZZinsloop hebben 2 kinderen van een basisschool uit Mijdrecht namens de Stichting een bijdrage van de Zilveren Turfloop in ontvangst genomen.

Vrijwilligers en sponsors

Evenementen zoals De Zilveren Turfloop zijn alleen mogelijk door de medewerking van sponsors en de inzet van vele vrijwilligers. De organisatie van De Zilveren Turfloop dankt iedereen, die op welke wijze dan ook, een bijdrage levert, gaat leveren, of heeft geleverd!

Heeft je vragen of opmerkingen? Mail deze naar info@zilverenturfloop.nl. Op- en aanmerkingen betreffende de website en eventuele suggesties voor verbetering graag naar webmaster@zilverenturfloop.nl.De Zilveren Turfloop 2015 wordt gesponsord door de volgende bedrijven en instellingen. Door op het logo te klikken kom je direct op de website van het betreffende bedrijf.