Scholieren Challenge

De Scholieren Challenge is een initiatief om meer scholieren in het voortgezet onderwijs enthousiast te maken om te gaan hardlopen. Steeds meer scholieren van basisscholen doen mee aan de ZTL. De organisatie wil dit een vervolg geven door ook scholieren van het voortgezet onderwijs uit te dagen. Daarbij staat het bewegen en plezier beleven door te sporten centraal. Deze doelstelling sluit natuurlijk ook aan bij de lessen lichamelijke opvoeding binnen het voortgezet onderwijs. Het succes van de Scholieren Challenge in 2015 en 2016 heeft de organisatie doen besluiten de Challenge ook in 2017 op het programma te zetten.

Teams van minimaal 4 en maximaal 7 scholieren kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan de Scholieren Challenge. De teamlopers lopen het uitgezette ZTL parcours van 5 km. De teamtijd, dit is de som van de tijden van de 4 snelste teamlopers, is maatgevend voor de uitslag in de Scholieren Challenge. De inschrijfkosten bedragen €50 per team. Een team kan een sponsor zoeken. Optie is dat een team in een shirt van de sponsor gaat lopen; lopen in een shirt van de school is natuurlijk ook mogelijk.

Aanvullende informatie:

Laat ons weten of de school één of meerdere scholierenteam(s) gaat inschrijven op de afstand van 5 km. Download het aanmeldingsformulier (klik met linkermuisknop op de link), vul het in en stuur het op.